
Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Nachos passar lika bra till filmkvällen som till fördrinken. Vi toppar våra med riven gouda och jalapeno och serverar dem med en guacamole med tomat och schalottenlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Tortillachips
200 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Chili
2 st
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Citrusfrukt
½ st
Lök
¼ tsk
Salt (steg 3)

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper, toppa med jalapeno och strö över ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.
TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 0,5 cm stora bitar.
Finhacka tomat och schalottenlök.
Halvera lime.

Blanda avokado, tomat, schalottenlök, en generös skvätt limesaft och salt i en stor skål.

Servera nachos direkt från plåten med guacomole vid sidan av.