Nachos med extra ost och jalapeñodipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachos med extra ost och jalapeñodipp

Nachos med extra ost och jalapeñodipp

2 portioner | med salsa

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du någonsin testat att göra nachos hemma? Det är superlätt och smakar fantastiskt. Vi gräddar tortillachips och riven ost gyllene och toppar med färsk salladslök. Vi serverar våra nachos med en krämig jalapeñodipp med crème fraiche och het enchiladasås.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Salladslök

1 st

Jalapeno

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

5 g

Tex-Mex

200 g

Cheddar/Gouda mix, riven

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3779 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett60.8 g
varav mättat30.5 g
Kolhydrater57.6 g
varav socker7.9 g
Protein30.8 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Grädda nachos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och strö över ost.

Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Halvera jalapeño på längden, kärna ur och finhacka.

Värm krossade tomater, Tex-Mex och salt i en liten kastrull på medelvärme i 2–3 min.

TIPS: Skippa jalapeño eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör dipp
3

Blanda crème fraiche, jalapeño, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Servera nachos direkt från plåten och strö över salladslök.

Servera med jalapeñodipp och salsa.