Morotskakspannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Morotskakspannkakor

Morotskakspannkakor

4 portioner | med lime- & färskostglasyr

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Morotskaka är en smarrig och saftig kaka som de flesta älskar. Här bjuder vi på denna favorit i pannkaksform. Vi tillsätter morot i pannkakssmeten och toppar dem med rostade valnötter och en glasyr på florsocker, färskost och lime.

Allergener:
Nötter
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 st

Lime

150 g

Färskost

(Innehåller Mjölk)

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5334 kJ
Energi (kcal)1275 kcal
Fett55.5 g
varav mättat28 g
Kolhydrater161.7 g
varav socker59.1 g
Protein29.7 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Gör pannkakssmet
1

Riv morot (oskalad) grovt, lägg hälften i en stor skål och ställ åt sidan.

Vispa vatten, pannkaksmix och resterande morot i en stor skål tills slätt.

Stek pannkakor
2

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till 5 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Rosta valnötter
3

Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta valnötter i 3–4 minuter, tills gyllene. Grovhacka.

Halvera lime.

Blanda färskost, limesaft och florsocker i en medelstor skål.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar.

Toppa med glasyr och riven morot.

Strö över valnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image