Medelhavsinspirerad bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad bulgurbowl

Medelhavsinspirerad bulgurbowl

2 portioner | med avokado och spenat

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Denna bowl är perfekt när du är sugen på en snabb och lättlagad lunch. Vi kokar bulgur, som blir basen för vår bowl, och toppar med avokado, grekisk salladsost, tomat och spenat. Till sist smaksätter vi med en krämig pestodressing.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

125 g

Körsbärstomater

2 st

Avokado

60 g

Spenat

100 g

Krämig pestodressing

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3746 kJ
Energi (kcal)895 kcal
Fett68 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater36.6 g
varav socker8.3 g
Protein20.1 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk], och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min, eller tills "al dente".

Förbered råvaror
2

Under tiden, skölj spenat.

Halvera körsbärstomater.

Mosa salladsost i en liten skål.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokado ur skalet med en sked och tärna i 1 cm stora bitar. 

Blanda sallad
3

Blanda tomat, bulgur, spenat, hälften av avokadon, hälften av salladsosten, olivolja [1 msk] och salt [1/4 tsk] i en stor skål.

Servera
4

Lägg upp bulgursallad i skålar och toppa med återstående avokado och salladsost.

Ringla över pestodressing och strö över en nypa peppar.