
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Pastasallad är en klassisk lunchrätt och smakar lika gott ljummen som kall. Vår variant innehåller färsk tortelloni med pestodressing som tillsammans med rostade mandlar får agera topping på en fräsch grönsallad med tomat och avokado.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Tortelloni
(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
100 g
Krämig pestodressing
40 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Avokado
1 st
Citrusfrukt
½ msk
Olja till sallad

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Halvera citrusfrukt.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Rör ner en generös skvätt citrussaft och pestodressing.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Grovhacka.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Halvera körsbärstomater. Skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, körsbärstomater, avokado och olivolja i en stor skål.

Lägg upp sallad i skålar och toppa med tortelloni och mandlar.