Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Våra osttoppade nachos blir extra lyxiga med en topping på texmexkryddad kyckling och pico de gallo. Servera dem som förrätt eller snacks och bara njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1 st
Lime
200 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
2 st
Tomat
1 st
Röd chili
5 g
Tex-Mex
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Rödlök
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till salsa
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och strö över ost.
Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Tex-Mex och salt. Stek i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt. Vänd den då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka tomat. Finhacka rödlök och koriander.
Kärna ur och finhacka chili. Halvera lime.
Blanda tomat, rödlök, chili, koriander, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Servera nachos direkt från plåten och toppa med kyckling och pico de gallo.