Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår. Vår nudelsallad med ingefärsstekt kyckling blir en lätt och fräsch lunch. Kokta nudlar och stekt kyckling blandas med färdig wokmix, asiatisk woksås och hackade jordnötter och toppas med färsk salladslök. Om du är förtjust i wraps och lax kommer du att älska denna matiga variant. Vi fyller varma tortillabröd med rökt lax, färsk gurka och spenat samt en krämig dilldressing med gräddfil – sen är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Mie nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Wokmix
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Salladslök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Gurka
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
60 g
Spenat
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Ginger Ninja och salt [1/4 tsk].
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Grovhacka jordnötter.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda nudlar, jordnötter och asiatisk woksås i en medelstor skål.
Vänd ner wokmix och kyckling.
Lägg upp nudelsallad i skålar och toppa med salladslök.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Skölj spenat.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Finhacka dill.
Blanda gräddfil, dill, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Fyll tortillas med spenat, gurka, dressing och lax och rulla ihop till wraps.