Krispig nudelsallad + wraps med rökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig nudelsallad + wraps med rökt lax

Krispig nudelsallad + wraps med rökt lax

2 portioner | lunch i två dagar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår. Vår nudelsallad med ingefärsstekt kyckling blir en lätt och fräsch lunch. Kokta nudlar och stekt kyckling blandas med färdig wokmix, asiatisk woksås och hackade jordnötter och toppas med färsk salladslök. Om du är förtjust i wraps och lax kommer du att älska denna matiga variant. Vi fyller varma tortillabröd med rökt lax, färsk gurka och spenat samt en krämig dilldressing med gräddfil – sen är det bara att hugga in!

Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Senap
Ägg
Sulfiter
Sesam
Soja
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Mie nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

200 g

Wokmix

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Salladslök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4288 kJ
Energi (kcal)1025 kcal
Fett33.3 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater108.2 g
varav socker22.5 g
Protein68.9 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Ginger Ninja och salt [1/4 tsk].

Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda nudelsallad
2

Grovhacka jordnötter.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda nudlar, jordnötter och asiatisk woksås i en medelstor skål.

Vänd ner wokmix och kyckling.

Servera
3

Lägg upp nudelsallad i skålar och toppa med salladslök.

Värm tortillas
4

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn. 

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Förbered grönsaker
5

Skölj spenat.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Finhacka dill.

Blanda gräddfil, dill, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med spenat, gurka, dressing och lax och rulla ihop till wraps.