Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vår nudelsallad med ingefärsstekt kyckling blir en lätt och fräsch lunch. Kokta nudlar och stekt kyckling blandas med färdig wokmix, asiatisk woksås och hackade jordnötter och toppas med färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Mie nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Wokmix
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Salladslök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Ginger Ninja och salt [1/4 tsk].
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka jordnötter.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda nudlar, jordnötter och asiatisk woksås i en medelstor skål.
Vänd ner wokmix och kyckling.
Lägg upp nudelsallad i skålar och toppa med salladslök.