Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. Crostini är en italiensk förrätt som består av små skivor rostat bröd med topping. I kväll toppar vi våra crostini med stekta räkor i en krämig blandning med crème fraiche och citronsaft, rökt paprika och färsk vårlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Salladslök
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
1 st
Citron
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor med hälften av det rökta paprikapulvret, salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekta. Ta av från värme och ställ åt sidan för att svalna.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Vänd ner crème fraiche, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i pannan med räkor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Toppa crostini med räkor, strö över en nypa rökt paprikapulver och salladslök och pressa citronsaft över.