Krispig crostini och krämig räktopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig crostini och krämig räktopping

Krispig crostini och krämig räktopping

2 portioner | med rökt paprika & salladslök

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. Crostini är en italiensk förrätt som består av små skivor rostat bröd med topping. I kväll toppar vi våra crostini med stekta räkor i en krämig blandning med crème fraiche och citronsaft, rökt paprika och färsk vårlök.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Gluten
Vete
Kräftdjur
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Salladslök

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1450 kJ
Energi (kcal)347 kcal
Fett14.8 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater37.5 g
varav socker6 g
Protein15.2 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Large Frying Pan

Instruktioner

Gör crostini
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.

Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga. 

Stek räkor
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor med hälften av det rökta paprikapulvret, salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekta. Ta av från värme och ställ åt sidan för att svalna.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 

Blanda fyllning
3

Vänd ner crème fraiche, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i pannan med räkor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Servera
4

Toppa crostini med räkor, strö över en nypa rökt paprikapulver och salladslök och pressa citronsaft över.