Superenkla och goda recept inklusive receptkort med 3 steg, och portionerade ingredienser för 4 personer. Vår mjölmix speciellt till pannkakor kommer att göra dessa amerikanska pannkakor extra luftiga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Honung
1 st
Lime
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
200 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
2 st
Apelsin
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
2 tsk
Socker till marinad
2 msk
Vatten till marinad
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan.
Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Under tiden, grovhacka pistagenötter.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm breda klyftor.
Halvera lime.
Blanda socker, vatten och en generös skvätt limesaft i en medelstor skål. Rör i apelsin och ställ åt sidan.
Blanda ricotta och honung i en ny medelstor skål.
Lägg upp pannkakor på tallrikar.
Toppa med en sked honungsricotta och marinerad apelsin.
Strö till sist över pistagenötter.