
Honung- och ricottatoppade pannkakor
4 portioner | med apelsin och pistagenötter
Superenkla och goda recept inklusive receptkort med 3 steg, och portionerade ingredienser för 4 personer. Vår mjölmix speciellt till pannkakor kommer att göra dessa amerikanska pannkakor extra luftiga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
200 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
2 st
Apelsin
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter)
50 g
Honung
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Lime
Ingår inte i din leverans
5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 3)
2 tsk
Socker (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Blanda vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål, vispa till en jämn smet.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Häll i smet för att göra ca 8-10 cm stora pannkakor i stekpannan, använd en slev för att portionera.
Stek i 1-2 min per sida eller till lätt brynta och genomstekta. Fortsätt med resten av smeten i omgångar. Tillsätt extra smör vid behov.
TIPS: Håll pannkakorna varma genom täcka dem med folie, eller genom att placera dom i ugnen på 100°C/ 80°C (varmluft) tills servering.

Under tiden, grovhacka pistagenötter.
Skär bort botten och toppen på apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet. Halvera den och skär sedan i 1 cm tunna klyftor, ta bort eventuella kärnor.
Halvera lime.

Blanda socker [2 tsk], vatten [2 msk] och en generös skvätt limesaft i en medelstor skål. Rör i apelsin och ställ åt sidan.
Blanda ricotta och honung i ytterligare en skål.

Lägg upp pannkakor på tallrikar.
Toppa med en sked honungs-ricotta och marinerad apelsin.
Strö till sist över pistagenötter.