Grönkålssallad med rostade rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grönkålssallad med rostade rotfrukter

Grönkålssallad med rostade rotfrukter

2 portioner | med honungs- och senapsdressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Grönkål är riktig supermat – fullpackad med näring och perfekt i en matig sallad med ugnsrostad rödbeta och palsternacka. Vi ringlar en smakrik honungs- och senapsdressing med apelsin över salladen och toppar den med smulad salladsost och rostade mandlar.

Allergener:
Nötter
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Grönkål, skuren

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

2 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Apelsin

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2266 kJ
Energi (kcal)542 kcal
Fett33.4 g
varav mättat13 g
Kolhydrater43.6 g
varav socker26.4 g
Protein19.9 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Rosta mandlar
2

Under tiden, grovhacka mandlar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.

Smula salladsost.

Tillsätt grönkål
3

Halvera apelsin.

Blanda honungs- och senapsdressing med apelsinsaft i en liten skål.

Vänd grönkål med rostade rotfrukter på plåten.

Servera
4

Lägg upp grönkål och rofrukter på ett serveringsfat och ringla över dressing.

Toppa med salladsost och mandlar.