Getostsallad med honungsstekt bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Getostsallad med honungsstekt bacon

Getostsallad med honungsstekt bacon

2 portioner | med avokado och krutonger

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Dagens lunch är en snabb och smakrik getostsallad med honungsstekt bacon. Vi blandar bacon och tärnad avokado med färdig salladsmix och toppar med smulad getost och krutonger som rostats spröda i ugnen. Bjud någon du tycker om på lunch eller spara den ena portionen till en lyxig matlåda!

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Avokado

100 g

Salladsmix

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

140 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3075 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett46.6 g
varav mättat18.9 g
Kolhydrater47.1 g
varav socker15.4 g
Protein25.5 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Gör krutonger
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja och salt.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är spröda och gyllene.

Gör honungsbacon
2

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.Tillsätt honung och vänd runt.

Blanda vitvinsvinäger, bacon och sky från pannan i en stor skål och ställ åt sidan för att svalna.

TIPS: Lägg honung i en skål varmt vatten i 1 min om den blivit hård.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera och kärna ur avokado.Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Servera
4

Rör ner salladsmix och avokado i skålen med bacon.

Lägg upp sallad i skålar, smula getost över och toppa med krutonger.

TIPS: Förvara sallad och krutonger separat om du tar med salladen till jobbet.