Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår. Dagens lunch är en snabb och smakrik getostsallad med honungsstekt bacon. Vi blandar bacon och tärnad avokado med färdig salladsmix och toppar med smulad getost och krutonger som rostats spröda i ugnen. Lyxa till lunchen med en enkel och välsmakande wrap som du svänger ihop på nolltid. Vi fyller vår wrap med avokado, salladsost och en srirachaslaw med koriander som är både krämig och krispig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Avokado
25 g
Honung
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Salladsmix
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Förskuren spetskål
1 portionspåse
Koriander
150 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
2 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).
Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja [1 msk] och salt [1/4 tsk].
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är spröda och gyllene.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt honung och vänd runt.
Blanda vitvinsvinäger, bacon och sky från pannan i en stor skål och ställ åt sidan för att svalna.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
TIPS: Lägg honung i en skål varmt vatten i 1 min om den blivit hård.
Rör ner salladsmix och avokado i skålen med bacon.
Lägg upp sallad i skålar, smula getost över och toppa med krutonger.
TIPS: Förvara sallad och krutonger separat om du tar med salladen till jobbet.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Värm tortillas på en tallrik i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Finhacka koriander. Smula salladsost i en skål.
TIPS: Våra tortillas kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att värma dem.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokado ur skalet med en sked och skär den i 1/2 cm tunna skivor.
Blanda kål, koriander, srirachamajonnäs, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Fördela srirachaslaw, salladsost och avokado i mitten på varje tortilla och krydda med en nypa salt och peppar.
Vik in sidorna på tortilla och rulla ihop till wraps.