Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Förrätt, snack eller tillbehör – oavsett när du bestämmer dig för att servera vår getostbruschetta garanterar vi att du inte blir besviken. Vi rostar ciabatta med getost spröd och gyllene i ugnen och toppar med honung, karamelliserad lök och valnötter – en perfekt kombo av sött och salt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Rödlök
25 g
Honung
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera ciabatta två gånger, till trekanter.
Grovhacka valnötter.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk], socker [1/2 tsk], salt [1/4 tsk] och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.
Under tiden, placera ciabatta på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Bre getost på ciabatta och krydda med en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, tills gyllene.
Ringla honung över getostbruschetta och toppa med karamelliserad lök och valnötter.