Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Hemlagade pommes frites är ett perfekt tillbehör – de går hem hos alla och är jättelätta att laga. Dessutom kan de varieras i all oändlighet med olika topping. Här har vi valt riven gouda, som smälter till ett gyllene täcke i ugnen, svalkande gräddfil och krispig bacon och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
2 st
Salladslök
140 g
Bacon, tärnad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
½ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Skär salladslök i tunna skivor.
Ta ut färdiga pommes från ugnen, toppa med ost och rosta ytterligare 3–4 min, tills ost har smält.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Toppa med gräddfil, bacon och salladslök.