Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Amerikanska pannkakor till helgfrukost – finns det något lyxigare? Det skulle väl vara pannkakor med extra allt – chokladknappar som får smälta i smeten, vispad ricotta med citron att toppa med, citronsirap att ringla över och rostad kokos som pricken över i. Detta recept ger dig garanterat en god start på dagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
200 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
100 g
Sirap
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Vispa vatten, pannkaksmix och chokladknappar i en stor skål tills slätt.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Halvera citron.
Blanda sirap och citronsaft i en liten kastrull på medelhög värme.
Sjud tills blandning tjocknar, 8–10 min. Rör om då och då.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Vispa ricotta och citronsaft i en medelstor skål tills slätt och fluffigt, ca 30 sek.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med vispad ricotta.
Ringla över citronsirap och rostad kokos.