Skip to main content
Marinerad rumpstekburgare och pestodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad rumpstekburgare och pestodressing

Marinerad rumpstekburgare och pestodressing

med klyftpotatis och karamelliserad lök

Så blev det helg, och familjen ska skämmas bort med fantastiska rumpstekburgare. Köttet får spännande smak av att marineras i balsamvinäger innan det steks till perfektion. Vi bygger våra burgare med pestodressing, kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor, och serverar dem med klyftpotatis kryddade med vitlök.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

50 g

Krämig pestodressing

1 st

Tomat

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

20 g

Rucola

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5617 kJ
Energi (kcal)1342 kcal
Fett29.1 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater97.6 g
varav socker17.6 g
Protein44.1 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat, krydda med salt och ringla över balsamvinäger.

Vänd kött så det täcks i balsamvinäger och ställ åt sidan för att marineras.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm tjocka klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Rör i vatten, socker och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered råvaror
3

Skär tomat i tunna skivor.

Dela briochebröd på mitten.

Skölj rucola.

Stek kött
4

Torka ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek kött (spara marinad) i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Tillsätt marinad och stek i ytterligare 30 sek, tills tjocknat.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Värm briochebröd 
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.

Skär kött i tunna skivor, och krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Bre briochebröd med pestodressing.

Bygg burgare med kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor.

Servera med klyftpotatis och resterande pestodressing att dippa i.