Kolja är en fisk som smakar supergott på egen hand, men i kväll tar vi denna fina firre till en ny nivå med ett knaprigt täcke på panko och rostad lök. Medan fisken ugnssteks kokar vi potatis som vi vänder med smör och färsk persilja och gör en majs- och avokadosallad med citrondressing. Vi serverar dagens middag med en krämig ranchdressing med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
400 g
Småpotatis
1 st
Bladpersilja
100 g
Romansallad
1 st
Majs
1 st
Avokado
1 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Blanda panko, rostad lök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med pankoblandning. Tryck fast blandningen på fisken.
Tillaga fisk i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Halvera citron.
Finhacka persilja.
Häll av majs.
Ansa och grovhacka sallad.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Blanda citronsaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.
Tillsätt majs, sallad och avokado till skålen med citrondressing och vänd runt precis innan servering.
Vänd potatis med smör, salt, persilja och en nypa peppar.
Lägg upp fisk, sallad och potatis på tallrikar.
Servera med ranchdressing.