topBanner
Lins- och kokoscurry

Lins- och kokoscurry

med cashewnötter och koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:senapnötterglutensojasellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Ingefära

1 st

Morot

2 st

Tomat

1 paket

Linser

4 g

Curry-on

20 g

Currypasta

(Innehållersenap)

200 ml

Kokosmjölk

1 påse

Koriander

40 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3291 kJ
Energi (kcal)787 kcal
Fett34 g
varav mättat21 g
Kolhydrater83 g
varav socker14 g
Kostfiber15 g
Protein31 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredientlistan) och grönsaksbuljong. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linser.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, Curry-on och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt och peppar efter behov.

5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt.