Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Cashewnötter
4
Curry-on
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
250
Kokosmjölk
4
Goan xacuti
100
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Lök
1
Ingefära
1
Morot
2
Tomat
1
Gröna linser
1
Koriander
75
Gräddfil
¼
Salt
Smör
3
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.
Finhacka lök. Riv morot. Grovhacka tomat. Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök. Skölj linserna under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och tomatbitarna i 3-4 min.
Tillsätt ingefära, vitlök, Curry-on och currypasta och fräs i 1 min. Tillsätt linser och kokosmjölk och låt sjuda tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Grovhacka koriander medan curryn sjuder.
Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick gräddfil.