HelloFresh
Lins- och kokoscurry

Lins- och kokoscurry

med cashewnötter och koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Ingefära

1 st

Morot

2 st

Tomat

1 paket

Linser

2 g

Gult currypulver

(Innehållersulfiter)

20 g

Currypasta

(Innehållersulfiter)

250 ml

Kokosmjölk

1 påse

Koriander

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2743 kJ
Energi (kcal)656 kcal
Fett33 g
varav mättat25 g
Kolhydrater68 g
varav socker14 g
Kostfiber11 g
Protein16 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Tillsätt ris och salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och sänk till låg värme.

Sätt på ett lock och låt sjuda i ca 10 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan tills servering.

2

Finhacka lök. Riv morot. Grovhacka tomat.

Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök.

Skölj linserna under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme.Fräs lök, morot och tomatbitarna i 3-4 min.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, currypulver och currypasta och fräs i 1 min.

Tillsätt linser och kokosmjölk och låt sjuda tills curryn tjocknat något, 4-5 min.Smaksätt med en nypa salt och peppar.

5

Grovhacka koriander medan curryn sjuder.

6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry.

Toppa med koriander, cashewnötter och en klick gräddfil.