Lins- och kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lins- och kokoscurry

Lins- och kokoscurry

med cashewnötter och koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Cashewnötter

1

Koriander

75

Gräddfil

100

Basmatiris

2

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Ingefära

1

Morot

2

Tomat

1

Gröna linser

4

Curry-on

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

250

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)249 kcal
Energi (kJ)1041 kJ
Fett1.2 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater24.86 g
varav socker2.2 g
Protein18.13 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och sänk till låg värme. Sätt på ett lock och låt sjuda i ca 10 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan tills servering.

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök. Riv morot. Grovhacka tomat. Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök. Skölj linserna under kallt vatten.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och tomatbitarna i 3-4 min.

Sjud curry
4

Tillsätt ingefära, vitlök, currypulver och currypasta och fräs i 1 min. Tillsätt linser och kokosmjölk och låt sjuda tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander medan curryn sjuder.

Servera
6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick gräddfil.