Servera förstklassig middag ikväll med smaker som får smaklökarna att dansa av glädje. Se tallriken framför dig - fräsch mangosallad med sötma och härligt sting av chili, perfekt rostade och saltade klyftpotatis ihop med frasiga panerade räkor med smak av syrlig lime och chili. Till detta en ljuvlig majo att dippa i. Denna kombination av smaker och texturer lämnar ingen besviken!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
Gurka
500
Potatis
10
Sesamfrön
½
Lime
1
Röd chili
½
Mango
1
Morot
1
Gurka, piccolo
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
150
Förskuren spetskål
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Ägg
¼
Salt
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön och ringla över olivolja*. Krydda med salt* och peppar* och blanda runt. Rosta potatisen överst i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.
Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Tärna mango i 1 cm stora bitar [1/2 st, 2 pers]. Riv oskalad morot. Skär gurka i tändstickstunna stavar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda panko, limezest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa chili i en skål. Vispa upp ägg* i en annan skål med en gaffel. Dutta räkorna torra med hushållspapper. Vänd räkorna först i ägg* så de täcks helt och sedan i pankoblandningen. Pressa pankon mot räkorna så att den fastnar.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan. Tillsätt räkorna när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Blanda limejuice, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt spetskål, mangobitar, gurkstavar, morotsriv och hälften av koriandern och rör om ordentligt.
Fördela potatisklyftor, mangosallad och limepanerade räkor mellan era tallrikar. Garnera med den resterande koriandern och servera majonnäs som dipp.