topBanner
Limepanerade räkor

Limepanerade räkor

med klyftpotatis, mangosallad och majonnäs

Servera förstklassig middag ikväll med smaker som får smaklökarna att dansa av glädje. Se tallriken framför dig - fräsch mangosallad med sötma och härligt sting av chili, perfekt rostade och saltade klyftpotatis ihop med frasiga panerade räkor med smak av syrlig lime och chili. Till detta en ljuvlig majo att dippa i. Denna kombination av smaker och texturer lämnar ingen besviken!

Allergener:sesamglutenäggkräftdjursulfitersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 paket

Sesamfrön

(Innehållersesam)

½ st

Lime

1 påse

Koriander

1 st

Chili

½ st

Mango

1 st

Morot

1 st

Gurka

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2686 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett25 g
varav mättat3 g
Kolhydrater76 g
varav socker19 g
Protein28 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön och ringla över olivolja*. Krydda med salt* och peppar* och blanda runt.Rosta potatisen överst i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

2

Riv limezest och dela limen i klyftor.Grovhacka koriander.Kärna ur och finhacka chili.Tärna mango i 1 cm stora bitar [1/2 st, 2 pers].Riv oskalad morot.Skär gurka i tändstickstunna stavar.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda panko, limezest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa chili i en skål.Vispa upp ägg* i en annan skål med en gaffel.Dutta räkorna torra med hushållspapper.Vänd räkorna först i ägg* så de täcks helt och sedan i pankoblandningen. Pressa pankon mot räkorna så att den fastnar.

4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan.Tillsätt räkorna när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta.VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Blanda limejuice, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en skål.Tillsätt spetskål, mangobitar, gurkstavar, morotsriv och hälften av koriandern och rör om ordentligt.

6

Fördela potatisklyftor, mangosallad och limepanerade räkor mellan era tallrikar.Garnera med den resterande koriandern och servera majonnäs som dipp.