topBanner
Limepanerade räkor

Limepanerade räkor

med chiliaioli, kål-och mangosallad

Med räkor är du aldrig ute på djupt vatten. I det här mästerverket låter vi dem dansa runt i den heta pannan för att få en gyllene panering och syrliga toner av ekologisk lime. Servera med stingande chilliaioli och en kål- och mangosallad.

Allergener:äggsenapglutenkräftdjursulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Spetskål

½ st

Mango

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 påse

Koriander

1 st

Chili

50 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

½ st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 st

Lime

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2795 kJ
Energi (kcal)668 kcal
Fett34 g
varav mättat4 g
Kolhydrater63 g
varav socker20 g
Protein26 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär spetskål [1/2 st, 2 pers] i tunna strimlor.

Skala och tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Skala och riv morot. Skär gurka i tändsticksstora strimlor.

2

Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili.

Blanda koriander och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Blanda aioli och chili (stark!) i en skål.

3

Blanda kål, morot, mango och gurka till en sallad i en skål.

Häll korianderdressingen över salladen.

Dela baguette [1/2 st, 2 pers] i 5 cm breda skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Värm upp i ugnen, 3-4 min.

Riv limezest [1/2 lime, 2 pers]. Dela lime i klyftor.

4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg med en gaffel i den första. Blanda panko, limezest, en nypa salt och peppar i den andra. Doppa räkorna först i ägg och sedan i pankon.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

5

Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När den är varm, stek räkorna 1-2 min på varje sida tills de är gyllene och krispiga.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Fördela kål- och mangosalladen och de limepanerade räkorna mellan era tallrikar. Servera med bröd och chiliaioli att dippa räkorna i vid sidan av.

Smaklig måltid!