HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChilli & Lime Crumbed Shrimp
topBanner
Chilli & Lime Crumbed Shrimp

Chilli & Lime Crumbed Shrimp

with Mango Salad & Mayonnaise

Allergener:glutenkräftdjursulfitersenapäggsesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Potatis

½ st

Lime

Koriander

Chili

Mango

Morot

Gurka, piccolo

Gurka

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

Förskuren spetskål

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

¼ tsk

Salt

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)286 kcal
Energi (kJ)1198 kJ
Fett22.74 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater14.29 g
varav socker1.5 g
Protein6.06 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär spetskål [1/2 st, 2 pers] i tunna strimlor. Skala och tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Skala och riv morot. Skär gurka i tändsticksstora strimlor.

2

Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Blanda koriander och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda aioli och chili (stark!) i en skål.

3

Blanda kål, mango, morot och gurka till en sallad i en bunke. Häll korianderdressingen över salladen. Dela baguetten [1/2 st, 2 pers] i 5 cm breda skivor. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Värm upp i ugnen, 3-4 min. Riv limezest [1/2 lime, 2 pers]. Dela lime i klyftor.

4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko, limezest, en nypa salt* och peppar* i den andra. Doppa räkorna först i ägg* och sedan i pankonVIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

5

Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När den är varm, stek räkorna 1-2 min på varje sida tills de är gyllene och krispiga. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Fördela kål- och mangosalladen och de limepanerade räkorna mellan era tallrikar. Servera med bröd och chiliaioli att dippa räkorna i vid sidan av.