30 g
Panko ströbröd
(Innehållergluten)½ st
Potatis
50 g
Lime
10 g
Koriander
1 st
Chili
¼ tsk
Mango
Morot
Gurka
Räkor
(Innehållerkräftdjur, sulfiter)Spetskål
Majonnäs
(Innehållerägg, senap)Sesamfrön
(Innehållersesam)Ägg*
(Innehållerägg)Salt*
Sätt ugnen på 200°C. Skär spetskål [1/2 st, 2 pers] i tunna strimlor. Skala och tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Skala och riv morot. Skär gurka i tändsticksstora strimlor.
Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Blanda koriander och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda aioli och chili (stark!) i en skål.
Blanda kål, mango, morot och gurka till en sallad i en bunke. Häll korianderdressingen över salladen. Dela baguetten [1/2 st, 2 pers] i 5 cm breda skivor. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Värm upp i ugnen, 3-4 min. Riv limezest [1/2 lime, 2 pers]. Dela lime i klyftor.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko, limezest, en nypa salt* och peppar* i den andra. Doppa räkorna först i ägg* och sedan i pankon. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.
Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När den är varm, stek räkorna 1-2 min på varje sida tills de är gyllene och krispiga. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Fördela kål- och mangosalladen och de limepanerade räkorna mellan era tallrikar. Servera med bröd och chiliaioli att dippa räkorna i vid sidan av.