HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLax Med Asiatisk Glaze
topBanner
Lax med asiatisk glaze

Lax med asiatisk glaze

grönsaksris och lime

Ibland är det tillbehören som är mest spännande! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en smarrig glaze, och under tiden laxen är i ugnen blandar vi ihop en underbar rissallad med morot, salladslök, paprika och lime. Den glacerade laxen och den härliga rissalladen pyntas med koriander och persilja för extra smak och färg!

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:sellerisesamglutensojafisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Ketchup

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Röd paprika

1 portionspåse

Koriander

1 st

Ekologisk lime

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

40 g

Sweet chilisås

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

100 g

Basmati vildris

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

25 g

Honung

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)497 kcal
Energi (kJ)2079 kJ
Fett23.4 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater40.45 g
varav socker33.8 g
Protein29.69 g
Salt4.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vildris, och låt sjuda under lock på låg värme i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min.

2

Blanda ketchup, sojasås, honung, sweet chilisås och sesamfrön - detta är din glaze.

3

Ta bort skinnet från laxen. Ringla lite olivolja* i en ugnsform och lägg sedan i laxen. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur paprika och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander - spara några blad till garnering. Skär lime i klyftor.

5

Blanda salladslök, morot, paprika och koriander med riset i en skål. Tillsätt en skvätt olivolja*, limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt.

6

Lägg upp ris i skålar och placera lax ovanpå, häll resterande glaze över laxen. Garnera med korianderblad. Servera med limeklyftor.