topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksa på kyckling

Laksa på kyckling

med nudlar och koriander

Ginger is widely cultivated around the world but unknown in the wild.Sometimes life throws bizarre situations at us. Patrick experienced this in Singapore airport when he saw himself on the television. Turns out his cooking show had made it over to the Far East and it wasn’t long before the staff in the restaurant were piling his plate with all sorts of local deliciousness. One of the dishes was a mouth-watering Singapore laksa - practically a national dish.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Kokosmjölk

1

Röd paprika

2

Morot

2

Salladslök

1

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

1

Koriander

Strimlad kycklinglårfilé

1

Lime

80

Nudlar

25

Gul currypasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)14 kcal
Energi (kJ)58 kJ
Fett0.08 g
varav mättat0 g
Kolhydrater2.89 g
varav socker0.5 g
Protein0.26 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka morot. Ansa salladslök och skiva tunt. Grovhacka koriander. Halvera lime. Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i vattenkokaren. 

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt ingefära, vitlök och currypasta [1/2 paket, 2 pers]. Stek i 1 min. Lägg i kycklingstrimlor och stek i ytterligare 2-3 min. Lägg till paprika, morot och halva salladslöken och stek i 8-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Viktigt: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll i kokosmjölk och rör tills det blir en jämn soppa. Häll sedan i det kokande vattnet* från vattenkokaren, sänk värmen på spisplattan så att soppan får sjuda i 10 min.

4

Krydda soppan med salt*, peppar*, limejuice och/eller socker* efter smak.

5

Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i den sjudande soppan. Koka tills de är tillräckligt mjuka för att äta, 4-5 min. Tips: Tillsätt en extra skvätt med vatten om nudlarna suger åt sig för mycket av vätskan. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!

6

Lägg upp laksan i djupa tallrikar. Strö över koriander och resten av salladslöken på toppen.