Kycklingfilé med krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingfilé med krämig pepparsås

Kycklingfilé med krämig pepparsås

och rostade grönsaker

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

4

Kycklingbuljong

100

Basmati vildris

1

Zucchini

Kycklingbröstfilé

½

Rödlök

1

Gräslök

1

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2 pers] i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.

3

Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills möra, 25-30 min. 

4

Hetta upp en generös klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer tills genomstekta, ca 6-7 min per sidan (beroende på tjocklek). Krydda filéerna med salt* och peppar*. För över kycklingfiléerna till en tallrik och täck så de håller värmen. VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers] och kycklingbuljong i stekpannan. Tillsätt generöst med malen peppar* efter smak och värm upp under omrörning i 3-4 min. Rör i gräslök och krydda med en nypa salt*. TIPS: Har du pepparkorn hemma? Varför inte mortla dem och använd dem till såsen istället för malen peppar.

6

Fördela riset och de rostade grönsakerna. Lägg upp kycklingfiléerna som du toppar med den krämiga pepparsåsen.