topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas

med mozzarella, picklad rödlök och gräddfil

.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

75

Gräddfil

1

Morot

25

Vitvinsvinäger

Kycklingfärs

1

Krossade tomater, basilika

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Plommontomater

4

Hello Mexico kryddmix

100

Salladsmix

½

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)452 kcal
Energi (kJ)1889 kJ
Fett14.51 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater61.14 g
varav socker1.8 g
Protein16.57 g
Salt1.7 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten* [2msk | 4 msk], en generös nypa socker* och salt* i en skål. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Krama löken i handen och lägg den i lagen. Rör om och låt stå tills servering.

2

Skala och riv morot. Skala och finhacka vitlök

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingfärsen, Hello Mexico kryddmix, en nypa salt* och peppar* tills färsen har fått färg, 5-6 min. Lägg i morötter och vitlök. Stek i 2-3 min. Häll i krossade tomater och rör om tills såsen precis har blivit uppvärmd, ca 3 min. Ta pannan av värme. Krydda med en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: I REMPS

4

Lägg ut tortillabröden på en skärbräda. Fördela köttfärs mellan tortillabröden och rulla dem tajt. Ringla en skvätt olivolja* i en ugnsform med bakplåtspapper och packa försiktigt de fyllda tortillabröden tätt med skarven neråt. Strö över mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 8-10 min.

5

Grovhacka koriander och tomat. Blanda 1-2 tsk av lagen med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* till en dressing. Blanda salladsmix och tomat i en salladsskål. Häll över dressingen precis innan servering så håller sig salladen krispig.

6

Plocka upp löken ur resten av lagen. Fördela era kycklingenchiladas och toppa dem med en klick gräddfil och picklad lök. Strö över koriander och servera salladen vid sidan.