Kycklingbullar med currysås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås

jasminris, koriander och chili

.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

1

Koriander

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Lime

Kycklingfärs

250

Kokosmjölk

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Ingefära

100

Spenat

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1

Salladslök

½

Röd chili

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)385 kcal
Energi (kJ)1610 kJ
Fett3.37 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater76.64 g
varav socker2.1 g
Protein11.76 g
Salt2.9 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Pressa vitlök. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, halva löken och halva vitlöken i en bunke. Krydda väl med salt* och peppar*. Ta 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs; det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande lök och vitlök i 30 s. Tillsätt currypasta [se tips nedan], kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan), limejuice [1/2 st, 2 pers | 1 st, 4 pers] och soja [1/2 paket, 2 pers]. Rör runt och sjud i 5 min. Rör i spenat och salladslök och sjud i ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Grovhacka koriander.

6

Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås. Strö över koriander och chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av. TIPS: Skippa chilin på barnens tallrikar.