.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Koriander
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Lime
Kycklingfärs
250
Kokosmjölk
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Ingefära
100
Spenat
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Salladslök
½
Röd chili
1
Ägg
3
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök. Pressa vitlök. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, halva löken och halva vitlöken i en bunke. Krydda väl med salt* och peppar*. Ta 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs; det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande lök och vitlök i 30 s. Tillsätt currypasta [se tips nedan], kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan), limejuice [1/2 st, 2 pers | 1 st, 4 pers] och soja [1/2 paket, 2 pers]. Rör runt och sjud i 5 min. Rör i spenat och salladslök och sjud i ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Grovhacka koriander.
Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås. Strö över koriander och chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av. TIPS: Skippa chilin på barnens tallrikar.