Kycklingbullar i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbullar i tomatsås

Kycklingbullar i tomatsås

med spaghetti och parmesancrumble

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

25

Ketchup

250

Spaghetti

3

Italian Style kryddmix

1

Krossade tomater

1

Basilika

40

Finriven ost

1

Vitlöksklyfta

Kycklingfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Zucchini

200

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)106 kcal
Energi (kJ)445 kJ
Fett2.79 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater14.94 g
varav socker3.2 g
Protein4.97 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka basilika. Riv parmesan. Skala och pressa vitlök. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, hälften av basilikan och hälften av parmesanen. Krydda med salt* och peppar*. Låt stå i 5 min.

2

Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva rödlök tunt.

3

Dags att rulla kycklingbullar! Det går åt 1 msk färs per kycklingbulle. Färsen räcker till ungefär 5-6 kycklingbullar per person. Lägg dem på en tallrik och sätt åt sidan. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingbullarna i 3-4 min. Placera dem sedan på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingbullarna kommer att färdiglagas senare i tomatsåsen.  

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan. Stek zucchini, körsbärstomater och rödlök i ca 5 min. Häll i krossade tomater, ketchup, Italian Style kryddmix och vatten* [1dl | 2dl]. Lägg i kycklingbullarna när såsen börjat sjuda. Låt såsen sjuda i 8-10 min. Krydda med en nypa socker*, salt* och peppar*VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Lägg i spaghetti i kastrullen med kokande vatten*. Koka i 10 min eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

6

Fördela spaghettin mellan era tallrikar, toppa med kycklingbullar i tomatsås. Avsluta med att strö över resterande parmesan och basilika.