I den här kycklingwoken med udonnudlar samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen fräser vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Vi blandar kyckling och grönsaker med nudlar, sataysås, sojasås, chilisås och lime. Visst börjar det vattnas i munnen?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Broccoli
50 g
Sataysås
(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
½ st
Lök
1 st
Lime
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Paprika
40 g
Sweet chilisås
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till sås
1 dl
Sparat nudelvatten
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär lök i 1 cm tunna klyftor.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär paprika 1 cm tunna skivor.
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Skär lime i klyftor.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på hög värme.
Stek broccoli, paprika, lök, vitlök, en nypa salt och peppar i 7–8 min, tills mjuka.
Under tiden, blanda sataysås, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan, så tillagas grönsakerna fortare.
Koka nudlar i 4–6 min.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av och skölj nudlar i kallt vatten.
Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker.
Tillsätt kyckling, sparat kokvatten, sataysås och en skvätt limesaft till stekpannan med grönsaker.
Blanda väl och värm i 1 min.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.
Lägg upp nudelwok i skålar.
Pressa en skvätt limesaft över vuxenportionerna.