Kyckling- och broccoliwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling- och broccoliwok

Kyckling- och broccoliwok

med sataysås och udonnudlar

I den här kycklingwoken med udonnudlar samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen fräser vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Vi blandar kyckling och grönsaker med nudlar, sataysås, sojasås, chilisås och lime. Visst börjar det vattnas i munnen?

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Broccoli

50 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

½ st

Lök

1 st

Lime

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Paprika

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till sås

1 dl

Sparat nudelvatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3076 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett19.8 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater87.2 g
varav socker25.7 g
Protein49.5 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Stek kyckling
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i 1 cm tunna klyftor.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär paprika 1 cm tunna skivor.

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på hög värme.

Stek broccoli, paprika, lök, vitlök, en nypa salt och peppar i 7–8 min, tills mjuka.

Under tiden, blanda sataysås, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan, så tillagas grönsakerna fortare.

Koka nudlar
4

Koka nudlar i 4–6 min.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av och skölj nudlar i kallt vatten.

Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker.

Blanda samman
5

Tillsätt kyckling, sparat kokvatten, sataysås och en skvätt limesaft till stekpannan med grönsaker.

Blanda väl och värm i 1 min.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp nudelwok i skålar.

Pressa en skvätt limesaft över vuxenportionerna.