Kryddiga vegobullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga vegobullar

Kryddiga vegobullar

med tranbärsris och vitlöksyoghurt

Vill du laga en enkel och god vegetarisk middag med inspiration från Mellanöstern? Då är det här recptet som gjort för dig. Vi gräddar vegobullar som smaksatts med vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem med spiskummindoftande tranbärsris. Inte nog med det – vi hinner även svänga ihop en snabb sallad på spenat, gurka, mynta och syltad lök och en svalkande vitlöksyoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Korn
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Panamat

1 st

Mynta

1 st

Gurka

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

2 g

Spiskummin, malen

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

½ st

Rödlök

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

2 st

Ägg till vegoprotein

¼ tsk

Salt till vegoprotein

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3659 kJ
Energi (kcal)875 kcal
Fett30.8 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater107.6 g
varav socker19.5 g
Protein35.7 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs spiskummin i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme, rör ner tranbär och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta lök
2

Under tiden, halvera citron.

Skär lök i tunna skivor.

Blanda lök, salt, socker och en generös skvätt citronsaft i en stor skål och ställ åt sidan.

Grädda vegobullar
3

Blanda vegofärs, Panamat, ägg, panko, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Rulla färsen till vegobullar (4 per person) med fuktiga händer och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills lätt gyllenbruna.

TIPS: Färsen är ganska fuktig, så krama bollarna försiktigt för att de ska hålla formen.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Finhacka mynta.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt och salt i en liten skål.

Blanda sallad
5

Rör ner gurka, mynta, spenat och olivolja i skålen med syltad lök.

Servera
6

Lägg upp vegobullar, ris och sallad på tallrikar.

Servera med klick vitlöksyoghurt.