Besök en kulinarisk vernissage i gränslandet mellan centralamerika, sydeuropa och asien som både doftar och smakar som ett konstverk. Kryddig kofta mild salladsost pryds av orangesprakande morotsremsor som slingrar sig på toppen likt Mona Lisas lockar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Central American Style kryddmix
250 g
Rödlök
30 g
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)2 st
Nötfärs
1 st
Panko ströbröd
(Innehållergluten)½ tsk
Grekisk salladsost
(Innehållermjölk)3 tsk
Gräddfil
(Innehållermjölk)½ dl
Tomat
Morot
Salladsmix
Tortillabröd
(Innehållergluten)Ägg*
(Innehållerägg)Salt*
Socker*
Vatten*
Sätt ugnen på 200°C. Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten*, socker* och salt* i en skål - se mängd i ingredienslistan. Rör om så att socker* och salt* löses upp och se till att löken täcks av vätskan. Ställ åt sidan tills servering.
Blanda nötfärs, Central American Style kryddmix (stark!), ägg*, panko, en nypa salt* och peppar* i en skål. Massera köttet så att allt blandas ordentligt och forma färsen sedan till koftas - ca 6 cm långa och 2,5 cm breda biffar. Det blir ungefär 3 stycken per person. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.
Mixa salladsosten med gräddfil i en blender tills du har en slät ostdressing. TIPS: Det går så klart också bra att använda en stavmixer, eller en vanlig hederlig gaffel, när du blandar dressingen.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek dina koftas i 10-12 min, eller tills de är genomstekta. Vänd dem ofta så de får en jämn stekyta. VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skär tomater i 1 cm stora bitar. Skala morot och riv långa remsor med en grönsakskalare. Värm tortillas i ugnen, 1-2 min.
Duka fram på bordet och fyll era tortillas med ostdressing, salladsmix, koftas, morotsremsor, tomater och picklad lök, och hugg in.