topBanner
Kryddig koftaswrap

Kryddig koftaswrap

med picklad rödlök & ostdessing

Besök en kulinarisk vernissage i gränslandet mellan centralamerika, sydeuropa och asien som både doftar och smakar som ett konstverk. Kryddig kofta mild salladsost pryds av orangesprakande morotsremsor som slingrar sig på toppen likt Mona Lisas lockar.

Allergener:äggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

1 st

Morot

1 påse

Salladsmix

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

4 g

Panamat

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten*

1 msk

Socker*

½ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3136 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett34 g
varav mättat16 g
Kolhydrater63 g
varav socker27 g
Protein44 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Skiva rödlök tunt.Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten*, socker* och salt* i en skål (se mängd i ingredienslistan).Rör om så att socker* och salt* löses upp och se till att löken täcks av vätskan.Ställ åt sidan tills servering.

2

Blanda nötfärs, Panamat, ägg*, panko, en nypa salt* och peppar* i en skål.Massera köttet så att allt blandas och forma färsen sedan till koftas - ca 6 cm långa och 2,5 cm breda biffar. Det blir ungefär 3 stycken per person.Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Mixa salladsosten med gräddfil i en blender tills du har en slät ostdressing.TIPS: Det går så klart också bra att använda en stavmixer, eller en vanlig hederlig gaffel, när du blandar dressingen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 10-12 min, eller tills de är genomstekta. Vänd dem ofta så de får en jämn stekyta.VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Skär tomat i 1 cm stora bitar.Skala morot och riv långa strimlor med en grönsakskalare.Värm tortillas i ugnen, 1-2 min.

6

Duka fram på bordet och fyll era tortillas med ostdressing, salladsmix, koftas, morotsstrimlor, tomater och picklad lök, och hugg in.