.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Kikärtor
2
Ay Cajun-ba
1
Vitlöksklyfta
200
Halloumi
1
Tomat
1
Avokado
½
Rödlök
1
Bladpersilja
150
Gräddfil
1
Citron
2
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i grönsaksbuljong och couscous i det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på, 8-10 min.
Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Pressa vitlök. Blanda vitlök, kikärtor, cajun kryddmix (stark!) och en rejäl nypa salt i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kikärtor i 5 min, och för sedan över dem i en bunke.
Tärna tomat. Finhacka persilja (spara lite till garnering). Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Skär avokado i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, persilja, rödlök, avokado och en skvätt olivolja* i bunken med kikärtor. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda salladen försiktigt.
Riv 1 tsk citronzest och dela citron i klyftor. Blanda gräddfil med citronzest, en nypa salt* och peppar* till en dressing. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Skär halloumi i 0,5 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllenbrun.
Rör försiktigt i couscousen med kikärtssalladen. Tillsätt en nypa salt*, en skvätt citronjuice och olivolja*. Fördela kikärtssalladen mellan era djupa tallrikar. Placera halloumiskivorna ovanpå och garnera med persilja. Servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.