Krispigt fläsk och vitlökssmör
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispigt fläsk och vitlökssmör

Krispigt fläsk och vitlökssmör

med rostad broccoli och morot- och potatismos

I kväll frestar vi med fantastisk mat som kommer att slukas av hela familjen. Vi panerar mört fläskkött, steker det till perfektion, och toppar det sen med ljuvligt vitlökssmör med persilja. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med krämigt morot- och potatismos och vitlöksrostad broccoli.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

2 st

Morot

500 g

Bakpotatis

250 g

Broccoli

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Skivad fläskkotlett

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 dl

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till grönsaker

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Smör till smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2682 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett18.4 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater75.8 g
varav socker14.7 g
Protein43 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Gör morot- och potatismos
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala och skär morot i tunna skivor.

Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör. 

Rosta broccoli
2

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, tills mjuka. 

Panera kött
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, salt och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Krydda kött med en nypa salt, vänd i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Stek i omgångar vid behov.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör vitlökssmör
5

Under tiden, finhacka persilja. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda smör, vitlök och persilja i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp morot- och potatismos, broccoli och kött på tallrikar. 

Toppa kött med vitlökssmör.