Krispig prosciutto- och ricottabrioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciutto- och ricottabrioche

Krispig prosciutto- och ricottabrioche

med örtpommes och rucolasallad

Testa en twist på den klassiska burgaren med vår prosciutto- och ricottabrioche. I denna lättlagade middag kombinerar vi fluffigt briochebröd, knaperstekt prosciutto, sallad och en krämig basilika- och ricottasås och serverar burgaren med krispiga pommes.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1 st

Tomat

500 g

Potatis

50 g

Prosciutto

1 portionspåse

Basilika

1 g

Torkad oregano

40 g

Rucola

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3331 kJ
Energi (kcal)796 kcal
Fett34.6 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater96.8 g
varav socker15.7 g
Protein25.1 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka basilika.

Grovhacka tomat.

Halvera citron.

Skölj rucola.

Blanda basilika, ricotta, salt, vatten och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek prosciutto
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek prosciutto i 3–4 min, tills krispig.

Lägg över den på en tallrik med hushållspapper.

Värm bröd
4

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda sallad
5

Blanda rucola, tomat, olivolja, salt och en skvätt citronsaft i en stor skål precis innan servering.

6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Bre bröd med basilikasås och fyll med prosciutto och sallad.

Servera med resterande sallad och en klick aioli.