Testa en twist på den klassiska burgaren med vår prosciutto- och ricottabrioche. I denna lättlagade middag kombinerar vi fluffigt briochebröd, knaperstekt prosciutto, sallad och en krämig basilika- och ricottasås och serverar burgaren med krispiga pommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 st
Tomat
500 g
Potatis
50 g
Prosciutto
1 portionspåse
Basilika
1 g
Torkad oregano
40 g
Rucola
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka basilika.
Grovhacka tomat.
Halvera citron.
Skölj rucola.
Blanda basilika, ricotta, salt, vatten och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3–4 min, tills krispig.
Lägg över den på en tallrik med hushållspapper.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Blanda rucola, tomat, olivolja, salt och en skvätt citronsaft i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Bre bröd med basilikasås och fyll med prosciutto och sallad.
Servera med resterande sallad och en klick aioli.