
I kväll lagar vi en smarrig middag med kyckling, rotfrukter och syrlig sallad. Vi ugnsrostar potatis, morot och rödbeta och panerar kycklinginnerfilé i panko och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter. Vi svänger också ihop en sallad med äpple, persilja och citrondressing och serverar hela härligheten med en krämig dippsås på dill och yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
100 g
Romansallad
300 g
Kycklinginnerfilé
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Potatis
1 st
Dill
1 st
Rödbeta
1 st
Äpple
1 st
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna morot, potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Under tiden, halvera citron.
Grovhacka persilja.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Blanda äpple, sallad, persilja, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.
Krydda kyckling med en nypa salt och vänd den först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Finhacka dill.
Blanda dill, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Lägg upp rotfrukter, panerad kyckling och äppelsallad på tallrikar.
Servera med en klick dillkräm.