
Krispig fläskytterfilé
med krämig bacon-tagliatelle och broccolini
Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Ikväll ska vi nämligen ha panerad fläskytterfilé, som vi serverar med krämig tagliatelle som vi blandar med crème fraiche, persilja, ost och bacon. Till en tung pastarätt passar krispig broccolini perfekt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Fläskytterfilé
140
Bacon, tärnad
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
25
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2
Vitlöksklyfta
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Bladpersilja
150
Broccolini
Ingår inte i din leverans
2
Vetemjöl (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Ägg (steg 1)
1
Vatten (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko och hälften av Mamas favorit i den tredje.
Vänd kött först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen i 17-18 min, eller tills brynt och genomstekt.
Ta ut köttet och låt det vila (utan folie) tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, finhacka persilja och vitlök.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme när det återstår 8 min av köttets tillagningstid. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp stekpannan med baconfett på medelvärme. Stek vitlök med en nypa salt i 30 sek.
Rör i crème fraiche, kycklingbuljong, persilja, vatten [1 dl | 2 dl] och resterande Mamas favorit. Sjud i 3-4 min, tills såsen börjar tjockna.

Under tiden, koka pasta och broccolini under omrörning i 2-3 min, eller tills pastan är 'al dente'.
Häll av vattnet, lägg broccolini på en tallrik och rör i pasta i stekpannan med sås.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Ta av stekpannan från värme, och rör i ost och hälften av baconen.
Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Smaka av med salt och peppar.
Skär kött i skivor.

Lägg upp bacon-tagliatelle i skålar.
Toppa med kött och broccolini vid sidan av.
Garnera med resterande bacon.