Krispig pankopanerad fläskkotlett är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren och äppelslaw med krispig kål är ett perfekt tillbehör. Vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes, här serverade som ”spicy cheese fries” toppade med en krämig ostsås. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Röd chili
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
25 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Panamat
1 st
Avokado
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
1 portionspåse
Gräslök
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Äpple
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär oskalad potatis i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Tillaga i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, finhacka gräslök.
Kärna ur och finhacka chili.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor och krydda med en nypa salt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda srirachamajonnäs, rökt paprikapulver, vatten, salt och peppar i en stor skål.Blanda i äpple och salladsmix och ställ åt sidan.
Ta fram tre djupa tallrikar.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i den första.
Vispa ägg i den andra.
Blanda panko och Panamat i den tredje.
Vänd kött i mjöl, ägg och sedan pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, värm mornaysås, gouda och mjölk i en medelstor stekpanna på medelvärme.
Sjud under omrörning tills goudan smälter och såsen har en flytande konsistens, 2–4 min. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.
Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.
Skär bröd i halvor och placera direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Lägg upp potatis på tallrikar och häll över oststås.
Fyll bröd med panerat kött, avokado och äppelslaw.
Garnera burgare och potatis med gräslök och färsk chili.
Servera resterande äppelslaw vid sidan av.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.