
Krispig cajunkyckling
med sötpotatismos och lätt kålsallad
Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och den fräsch kålsalladen lämnar denna middag ingen i familjen besviken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Kycklingbröstfilé
1
Ekologisk lime
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
450
Sötpotatis
150
Strimlad salladsmix
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Morot
1
Äpple
1
Bladpersilja
Ingår inte i din leverans
2
Smör (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
2
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.
Dela lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper. Banka den med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling först i ägg* och sedan i pankomixen. Pressa paneringen på kycklingen så att den riktigt fäster. Lägg den på en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Täck basen på en stekpanna med olja*. Hetta upp den på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. Lägg över den på en ny ren tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skär äpple i 1 cm breda klyftor. Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt morot, salladsmix, äpple och hälften av persiljan i skålen och blanda salladen.
Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.