HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Cajunkyckling
topBanner
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

med sötpotatismos och kålsallad

Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och den fräsch kålsalladen lämnar denna middag ingen i familjen besviken.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:GlutenSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Ekologisk lime

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

450 g

Sötpotatis

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

1 st

Morot

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2705 kJ
Fett20.91 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater65.64 g
varav socker15.4 g
Protein46.58 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

2

Dela lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.

3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper. Banka den med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling först i ägg* och sedan i pankomixen. Pressa paneringen på kycklingen så att den riktigt fäster. Lägg den på en tallrik och ställ åt sidan.

4

Täck basen på en stekpanna med olja*. Hetta upp den på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. För över den på en ny ren tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Skär äpple i 1 cm breda klyftor.Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt morot, salladsmix, äpple och hälften av persiljan i skålen och blanda salladen.

6

Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.