topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

med sötpotatismos och kålsallad

Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och den fräsch kålsalladen lämnar denna middag ingen i familjen besviken.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

1

Ekologisk lime

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

450

Sötpotatis

150

Strimlad salladsmix

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Morot

1

Äpple

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2

Smör (steg 1)

1

Ägg (steg 2)

2

Mjölk (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2705 kJ
Fett20.91 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater65.64 g
varav socker15.4 g
Protein46.58 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Mosa sötpotatis
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

Förbered råvaror
2

Dela lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper. Banka den med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling först i ägg* och sedan i pankomixen. Pressa paneringen på kycklingen så att den riktigt fäster. Lägg den på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kyckling
4

Täck basen på en stekpanna med olja*. Hetta upp den på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. För över den på en ny ren tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Gör kålsallad
5

Skär äpple i 1 cm breda klyftor.Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt morot, salladsmix, äpple och hälften av persiljan i skålen och blanda salladen.

Servera
6

Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.