HelloFresh
topBanner
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

med sötpotatismos och kålsallad

Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och den fräsch kålsalladen lämnar denna middag ingen i familjen besviken.

Allergener:mjölksulfiterglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Lime

1 st

Morot

1 st

Strimlad salladsmix

1 påse

Bladpersilja

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

30 g

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2462 kJ
Energi (kcal)589 kcal
Fett20 g
varav mättat10 g
Kolhydrater55 g
varav socker6 g
Kostfiber6 g
Protein45 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull.

Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

2

Dela lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja.

Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en skål.

Vispa upp ägg* med en gaffel i en ny skål.

3

Lägg kycklingfiléen mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

Vänd kycklingen först i ägg* och sedan i pankomixen. Pressa paneringen mot kycklingen så att den riktigt fäster.

Lägg sedan kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan.

4

Täck basen på en stekpanna med olivolja*. Hetta upp den på medelhög värme.

När olivoljan är varm, stek kycklingen i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt.

För över kycklingen på en ny ren tallrik klädd med hushållspapper och låt den extra olivoljan sugas upp.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Tillsätt morotsriv, salladsmix och hälften av persilja i skålen och blanda salladen.

6

Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad mellan era tallrikar.

Garnera med persilja.