topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

med sötpotatismos och kålsallad

Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och den fräsch kålsalladen lämnar denna middag ingen i familjen besviken.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

300

Kycklingbröstfilé

150

Kålmix

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

450

Sötpotatis

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Bladpersilja

1

Lime

Ingår inte i din leverans

2

Smör

1

Ägg

2

Mjölk

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)413 kcal
Energi (kJ)1728 kJ
Fett20.53 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater17.01 g
varav socker2.1 g
Protein40.4 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Mosa sötpotatis
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

Förbered råvaror
2

Dela lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* med en gaffel i en ny skål.

Panera kyckling
3

Lägg kycklingfiléen mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kycklingen först i ägg* och sedan i pankomixen. Pressa paneringen mot kycklingen så att den riktigt fäster. Lägg sedan kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan.

Stek kyckling
4

Täck basen på en stekpanna med olivolja*. Hetta upp den på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek kycklingen i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. För över kycklingen på en ny ren tallrik klädd med hushållspapper och låt den extra olivoljan sugas upp.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Gör kålsallad
5

Blanda limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt morotsriv, salladsmix och hälften av persilja i skålen och blanda salladen.

Servera
6

Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.