HelloFresh
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

med sötpotatismos och kålsallad

Barnvänlig

Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och fräsch kålsallad lämnar denna middag ingen besviken.

Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Lime

1 st

Morot

1 st

Strimlad salladsmix

1 påse

Bladpersilja

2 g

Cajun kryddmix

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

30 g

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2791 kJ
Energi (kcal)667 kcal
Fett20 g
varav mättat10 g
Kolhydrater56 g
varav socker8 g
Kostfiber8 g
Protein46 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull.

Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör, mjölk och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

2

Dela lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja.

Blanda cajun kryddmix (stark!), panko, salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar i en skål.Vispa upp ägg* med en gaffel i en ny skål.

3

Lägg kycklingfiléen mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

Vänd kycklingen först i ägg* så den täcks helt, och sedan i pankomixen. Pressa paneringen på kycklingen så att den riktigt fäster.

Lägg sedan kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan.

4

Täck basen på en stekpanna med olivolja*. Hetta upp den på medelhög värme.

När olivoljan är varm, stek kycklingen i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt.För över kycklingen på en ny ren tallrik klädd med hushållspapper och låt den extra olivoljan sugas upp.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar i en salladsskål.

Tillsätt morotsriv, salladsmix och hälften av persilja i skålen och blanda salladen.

6

Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad mellan era tallrikar.

Garnera med persilja.