Skip to main content
Snabb krämig kyckling stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb krämig kyckling stroganoff

Snabb krämig kyckling stroganoff

med frisk äppelsallad

På jakt efter ett recept som går snabbt och lätt att laga och som hela familjen kommer att gilla? Då har vi lösningen. Vi kokar ris och svänger ihop en krämig kyckling stroganoff med tomat, lök, spetskål, matlagningsgrädde och rökt paprikapulver på rekordtid. Med vår färdiga salladsmix går det snabbt att fixa ett grönt tillbehör – en fräsch äppelsallad med pumpakärnor. Bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Rökt paprikapulver

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

60 g

Salladsmix

1 st

Lök

1 st

Äpple

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3665 kJ
Energi (kcal)876 kcal
Fett41.1 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater82.3 g
varav socker15.9 g
Protein46.8 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt. Stek kyckling och lök i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Rör om då och då.

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda salladsmix, äpple, pumpakärnor, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
3

Tillsätt tomat, spetskål och rökt paprikapulver till pannan och stek i 1–2 min, eller tills tomaten är mjuk.

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, vatten och kycklingbuljong. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat och genomvarmt.
 
Smaka av med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
 
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklinggryta.

Servera med sallad.