topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med sockerärtor och persilja

Null

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Penne

1

Lök

200

Sockerärtor

2

Morot

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

Strimlad kycklinglårfilé

150

Crème fraiche

4

Kycklingbuljong

20

Finriven ost

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)8 kcal
Energi (kJ)32 kJ
Fett0.41 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.43 g
varav socker0.1 g
Protein0.4 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med vatten* och en generös nypa salt*. Finhacka lök och persilja. Halvera sockerärtor. Riv vitlök och citronzest [1/2 tsk | 1 tsk]. Halvera citronen. Skala och riv morotVIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg i penne i kastrullen och låt koka i 11 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att hålla värmen.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn lök och kyckling tills de har mjuknat och börjat ta färg, 5-8 min. Rör om regelbundet. Rör i sockerärtor, vitlök, crème fraiche, senap [1/2 paket, 2 pers], kycklingbuljong, citronzest och morötter. Stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Riv parmesan med ett rivjärn. 

5

Rör i persiljan i stekpannan. Krydda med salt*, peppar* och citronjuice efter smak. Lägg till pastan i stekpannan och rör om ordentligt. Värm försiktigt upp pastan på låg värme om den har kallnat. TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar, strö över parmesan och hugg in!