Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Penne
1
Lök
200
Sockerärtor
2
Morot
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
Strimlad kycklinglårfilé
150
Crème fraiche
4
Kycklingbuljong
20
Finriven ost
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
Koka upp en stor kastrull med vatten* och en generös nypa salt*. Finhacka lök och persilja. Halvera sockerärtor. Riv vitlök och citronzest [1/2 tsk | 1 tsk]. Halvera citronen. Skala och riv morot. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Lägg i penne i kastrullen och låt koka i 11 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att hålla värmen.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn lök och kyckling tills de har mjuknat och börjat ta färg, 5-8 min. Rör om regelbundet. Rör i sockerärtor, vitlök, crème fraiche, senap [1/2 paket, 2 pers], kycklingbuljong, citronzest och morötter. Stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv parmesan med ett rivjärn.
Rör i persiljan i stekpannan. Krydda med salt*, peppar* och citronjuice efter smak. Lägg till pastan i stekpannan och rör om ordentligt. Värm försiktigt upp pastan på låg värme om den har kallnat. TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Fördela pastan mellan era tallrikar, strö över parmesan och hugg in!