topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärsgulasch

Köttfärsgulasch

med baharat och ciabatta

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Baharat kryddmix

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

150

Potatis

½

Zucchini

Nötfärs

25

Ketchup

15

Balsamvinäger

1

Krossade tomater

2

Kycklingbuljong

½

Ciabatta

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

Smör

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)22 kcal
Energi (kJ)92 kJ
Fett0.03 g
varav mättat0 g
Kolhydrater4.55 g
varav socker2.6 g
Protein0.21 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. Stek lök, vitlök, baharat och köttfärs i 4-5 min tills köttet har fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Tillsätt potatis och zucchini och stek i ytterligare 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Häll i ketchup, balsamvinäger, kycklingbuljongkrossade tomater och vatten* [2 dl | 4 dl]. Koka upp, sänk värmen och låt gulaschen sjuda i 15-20 min under lock. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Späd med mer vatten om såsen blir för tjock.

5

Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Bre varje skiva med smör*. Placera brödet på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4-5 min tills de blivit gyllene och krispiga.

6

Servera gulaschen i skålar tillsammans med en klick gräddfil och med brödskivor vid sidan av.