topBanner
Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

tabbouleh

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och tabboulehn är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkselleriglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Nötfärs

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

½ st

Rödlök

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

1 påse

Bladpersilja

1 st

Lime, ekologisk

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

1 msk

Olivolja* (steg 5)

4 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3242 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett41 g
varav mättat19 g
Kolhydrater50 g
varav socker19 g
Protein47 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg* [1 st | 2 st], salt* och peppar* i en bunke. Smula ner halva salladsosten och blanda väl.

3

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål.

5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en stor skål. Tillsätt persilja, limejuice och olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Rör om väl.

TIPS: Om barnen är kräsna kan du servera grönsakerna i små skålar så de själva kan välja sina favoriter.

6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar på era tallrikar. Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med limeklyftor.