HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttfärsbiffar Med Grekisk Salladsost
topBanner
Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

med tabbouleh

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och tabboulehn är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:selleriglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

250 g

Rödlök

30 g

Nötfärs

4 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1.5 dl

Tomat

Gurka

Kruspersilja

Lime

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1978.1324 kJ
Energi (kcal)472.785 kcal
Fett17.4035 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater39.8575 g
varav socker11.4 g
Protein35.35 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 12-15 min, eller tills all vätska har absorberats.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg*, salt* och peppar* i en bunke. Smula ner salladsosten [1/4 st, 2 pers | 1/2 st, 4 pers] och blanda väl.

3

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida tills de har fin yta och är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). 

5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en salladsskål. Tillsätt persilja, limejuice och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. TIPS: Om barnen är kräsna kan du servera grönsakerna i små skålar så de själva kan välja sina favoriter.

6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar mellan era tallrikar. Smula över lite salladsost och servera med limeklyftor vid sidan av.