topBanner
Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

med tabbouleh

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och tabboulehn är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:glutensellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Rödlök

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

1 påse

Kruspersilja

1 st

Lime

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

150 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2621 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett26 g
varav mättat13 g
Kolhydrater49 g
varav socker17 g
Protein44 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull.Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min.Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 12-15 min, eller tills all vätska har absorberats.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers].Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg*, salt* och peppar* i en bunke. Smula ner salladsosten [1/4 st, 2 pers | 1/2 st, 4 pers] och blanda väl.

3

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person.Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida tills de har fin yta och är genomstekta.VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela lime i klyftor.Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna).

5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en salladsskål.Tillsätt persilja, limejuice och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. TIPS: Om barnen är kräsna kan du servera grönsakerna i små skålar så de själva kan välja sina favoriter.

6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar mellan era tallrikar. Smula över lite salladsost och servera med limeklyftor vid sidan av.