Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Det är med glädje vi de kommande veckorna presenterar läckra recept som du kan tillaga både under bar himmel och under köksfläkt, så du får full chans att njuta av vackert väder utan att behöva kompromissa med middagen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
½
Rödlök
250
Nötfärs
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Grekisk salladsost
1
Bifftomat
1
Tomat, Grön
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
1
Basilika
Smör
1
Ägg
Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatisen i 20-25 min.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, ägg*, salt* och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Forma färsen till jämnstora biffar, ca 2 cm tjocka.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin yta och är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Ringla över pesto och rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], krydda med en nypa salt* och peppar*. Pryd salladen med ett par basilikablad och finhacka resten.
Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med basilika, en generös klick smör*, en nypa salt* och peppar* till ett grovt mos.
Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomat- och pestosalladen mellan era tallrikar.